Förnyat reglemente tar stiftelsen med in i framtiden
11069
post-template-default,single,single-post,postid-11069,single-format-standard,cabin-core-1.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.4,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Förnyat reglemente tar stiftelsen med in i framtiden

Förnyat reglemente tar stiftelsen med in i framtiden

Von Reiserska stiftelsens reglemente har genomgått förändringar och fastställdes på nytt vid direktionsmötet den 14 juni 2022. Processen har föranletts av ett meddelande i maj 2021 från Länsstyrelsen Skåne om att landshövdingen inte längre bör ha någon roll i någon stiftelse, vilket inneburit permutation. 

Direktionen består nu av Håkan Göransson, Ola Johansson, Frida Lindberg, Björn Mauritzon, Maria Månsson Brink, Lars-Rune Svensson och Arne Wester. Ola Johansson är utsedd till direktionens ordförande och efterträder därmed Anneli Hulthén på posten. Ola känner sig hedrad inför uppgiften och säger, med glimten i ögat som Pippi: “Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert.”

Von Reiserska stiftelsen har en lång historia och landshövdingen har länge varit en del av stiftelsens identitet. Att landshövdingen inte längre ska vara stiftelsens ordförande bryter en flera hundra år gammal tradition, vilket direktionen beklagar. Samtidigt innebär det nya reglementet en förnyelse och modernisering som tar stiftelsen med in i framtiden!